Wordpress Elementor – skutečně užitečný doplněk

Wordpress Elementor – skutečně užitečný doplněk

V dnešní době je Wordpress jednoznačně nejpopulárnějším systémem pro tvorbu webových stránek. Až 30 % všech stránek totiž funguje právě na tomto systému. Ohromná popularita Wordpressu je dána mimo jiné i jeho open-source podstatou a variabilitou, která je umožněna širokým výběrem šablon a pluginů. Díky těmto nástrojům je možné vytvořit prakticky jakoukoliv webovou stránku. Jedním z nejužitečnějších doplňků je potom plugin Elementor. Co umí a v čem tkví jeho síla?

Proč Wordpress?

Důvodů, proč pro webový projekt uvažovat právě o systému Wordpress je celá řada. To, že jde o platformu, která je zdarma zdarma, již bylo zmíněno. Wordpress je ale oblíbený i proto, že umožňuje tvorbu vícero stránek na jedné doméně, snadno se do něj integrují multimédia, Youtube videa apod., či kvůli svému jednoduchému ovládání, které je přístupné začínajícím tvůrcům webových stránek i zkušeným uživatelům.

Kolem Wordpressu funguje široká komunita uživatelů a dostupných je mnoho materiálů, díky kterým je jeho používání ještě snazší. Týká se to navíc i všech šablon a pluginů – včetně toho, který znají uživatelé jako Elementor.

Plugin Elementor

Platforma Wordpress má pro své uživatele připravených mnoho líbivých šablon. Často se ale stává, že uživateli se daná šablona líbí, přesto by ale uvítal její dílčí úpravy. Jednou cestou je nechat si vytvořit tyto úpravy „na míru“. Jedná se nicméně o poměrně nákladnou záležitost. Mnohem lepším způsobem je využít možností pluginu Elementor.

Tento plugin je jeden z nejjednodušších ze skupiny tzv. page builder pluginů, které uživateli upravovat i stránky založené na šablonách a přizpůsobit je tak přesně svým požadavkům. I v takových případech je možné jednotlivé prvky stránky přeskládat, dělit stránku do sloupců, přidávat tlačítka, seznamy, tabulky, mapy a mnohé další. To vše v uživatelsky přívětivé, přesto velmi dobře funkční podobě.

Zájemci o využití tohoto pluginu pak musí ve vyhledávači pluginů hledat „Elementor Page Builder“.

Neváhejte se ozvat

Rosteme s každým projektem a už se nemůžeme dočkat, až se pobavíme o Vašem byznysu, třeba u skvělé kávy, a společně vytvoříme něco opravdu unikátního.

Rosteme s každým projektem a už se nemůžeme dočkat, až se pobavíme o Vašem byznysu, třeba u skvělé kávy, a společně vytvoříme něco opravdu unikátního.