Laravel framework – v čem tkví jeho síla?

Laravel framework – v čem tkví jeho síla?

Fakt, že je Laravel světově nejrozšířenější framework pro jazyk PHP, není náhodný. Jeho popularita plyne z jednoduchého a přehledného kódu, který ovšem současně obsahuje opravdu velké množství předpřipravených komponent generovaných prostřednictvím nekomplikovaných příkazů v terminálu (na rozdíl od čistého PHP, jemuž celá řada potřebných knihoven chybí). Zvládnutí Laravelu znamená, že tvorba stránek v PHP pro vás bude ve srovnání s programováním v čistém PHP představovat výrazně nižší časovou zátěž.

Jak Laravel pracuje?

Laravel patří mezi tzv. MVC frameworky (a MVC pravidla skutečně striktně dodržuje), to konkrétně znamená, že pracuje na třech základních úrovních. Jsou jimi řízení, logika a výstup. O prvně zmíněnou činnost se starají tzv. kontrolery (controllers), které se starají o to, aby základní logické prvky – modely (models) – dostaly potřebné parametry a přijímají od nich vygenerovaná data. Výstupy (views) potom zahrnují tzv. Blade šablony umožňující používat html i php kódy.

Struktura a fungování frameworku Laravel se proměňuje ve výhody, které ocení nejeden webový vývojář. Jedná se především o vysokou rychlost vývoje, přehlednost a udržitelnost kódu spolu s jeho opakovatelnou využitelností. I bezpečnost webu je s Laravelem na vysoké úrovni.

Proč Laravel?

Laravel framework je ideálním nástrojem pro vývoj velkých webových projektů a vhodný je též pro podnikové aplikace, které se vyznačují vysokou mírou komplexity. I pro vývojáře v podnikovém prostředí se jedná o jednu z prvních voleb.

Laravel framework obecně představuje jeden z nejvýznamnějších nástrojů pro vývojáře php aplikací, který jim nabízí celou řadu nepopiratelných výhod. Databáze, sessions, kešování, emaily, autentizace, routování… to vše a mnohem více Laravel zahrnuje. 

Neváhejte se ozvat

Rosteme s každým projektem a už se nemůžeme dočkat, až se pobavíme o Vašem byznysu, třeba u skvělé kávy, a společně vytvoříme něco opravdu unikátního.

Rosteme s každým projektem a už se nemůžeme dočkat, až se pobavíme o Vašem byznysu, třeba u skvělé kávy, a společně vytvoříme něco opravdu unikátního.