Co je SSL certifikát?

Co je SSL certifikát?

SSL certifikát (Secure Socket Layer) je bezpečnostní technologie, která umožňuje šifrování dat mezi webovým serverem a prohlížečem. Je to jedna z nejdůležitějších součástí, která umožňuje bezpečné a důvěryhodné online transakce. SSL certifikát byl nahrazen novou technologií, zvanou TLS (Transport Layer Security), ale mnoho lidí stále používá pojem SSL certifikát, jako synonymum pro oba.

SSL certifikát se používá k ochraně citlivých informací, jako jsou hesla, platební údaje nebo jiné osobní údaje, které uživatelé zadávají na webových stránkách. Tento certifikát zabezpečuje, že data jsou šifrována a uchovávána v bezpečí před zneužitím.

Proč by měl mít každý webový server SSL certifikát?

Zvýšení důvěryhodnosti: Webové stránky s SSL certifikátem jsou vnímány jako bezpečné a důvěryhodné. Prohlížeče označují tuto webovou stránku jako bezpečnou, což pomáhá zvýšit důvěryhodnost a zlepšit zážitek zákazníka.
Ochrana osobních údajů: SSL certifikát zabraňuje zneužití osobních údajů uživatele, jako jsou jméno, adresa, číslo kreditní karty a další.
Zlepšení SEO: Vyhledávače, jako je Google, dávají přednost webovým stránkám s SSL certifikátem při vyhledávání. To znamená, že webové stránky s SSL certifikátem mají vyšší šanci na lepší pozici ve výsledcích vyhledávání.

Zlepšení zabezpečení: SSL certifikát zlepšuje bezpečnost webových stránek a chrání je před útoky,


Neváhejte se ozvat

Rosteme s každým projektem a už se nemůžeme dočkat, až se pobavíme o Vašem byznysu, třeba u skvělé kávy, a společně vytvoříme něco opravdu unikátního.

Rosteme s každým projektem a už se nemůžeme dočkat, až se pobavíme o Vašem byznysu, třeba u skvělé kávy, a společně vytvoříme něco opravdu unikátního.