Co je ReCAPTCHA a proč je dobré jí mít?

Co je ReCAPTCHA a proč je dobré jí mít?

ReCAPTCHA je bezpečnostní opatření, které chrání webové stránky před automatizovanými útoky a spamem. Jedná se o službu, kterou poskytuje společnost Google, a která umožňuje ověřit, zda uživatel, který se snaží přihlásit nebo provést určitou akci na vaší webové stránce, je člověk nebo robot.

ReCAPTCHA funguje na principu testu, který ověřuje, zda uživatel dokáže rozpoznat a vyplnit určité údaje na obrázku. Tyto údaje jsou často slova nebo čísla, která jsou zobrazována v náhodném pořadí a jsou obtížná k přečtení pro automatizované programy. Pokud uživatel správně rozpozná a vyplní tyto údaje, bude mu umožněn přístup na stránku nebo provést požadovanou akci.

Proč je dobré mít ReCAPTCHA na webových stránkách?

  1. Ochrana proti spamu - ReCAPTCHA chrání vaši webovou stránku před spamem a nechtěnou poštou. Automatické programy mohou být použity k odesílání velkého množství spamových zpráv, což může vést k přetížení vašeho serveru a narušení služeb.
  2. Ochrana proti botům - ReCAPTCHA chrání vaši webovou stránku před útoky botů a automatických skriptů, které se snaží prolomit bezpečnostní opatření a zneužít vaše služby. Tyto útoky mohou být použity k získání neoprávněného přístupu k vašim datům a informacím.
  3. Ochrana vašich uživatelů - ReCAPTCHA chrání vaše uživatele před útoky a zabezpečuje, že pouze opravdoví uživatelé mohou používat vaše služby a získávat přístup k vašim datům. To zlepšuje důvěryhodnost vaší webové stránky a zvyšuje bezpečnost vašich uživatelů.
  4. Snadná integrace - ReCAPTCHA je snadno integrovatelná do vaší webové stránky a nevyžaduje výrazné změny v kódu. To znamená, že můžete rychle a snadno ochránit svou webovou stránku bez nutnosti investovat velké množství času a peněz.
  5. Bezplatná služba - ReCAPTCHA je bezplatná služba, kterou poskytuje společnost

Neváhejte se ozvat

Rosteme s každým projektem a už se nemůžeme dočkat, až se pobavíme o Vašem byznysu, třeba u skvělé kávy, a společně vytvoříme něco opravdu unikátního.

Rosteme s každým projektem a už se nemůžeme dočkat, až se pobavíme o Vašem byznysu, třeba u skvělé kávy, a společně vytvoříme něco opravdu unikátního.